Voorbij lief

een boek over familie

plan & doel

Ik ben begonnen met de research voor het boek ‘Voorbij Lief’, zoals de werktitel vooralsnog klinkt. De titel is afkomstig van mijn 7-jarige dochter.  “Mam, jouw moeder is onaardig omdat haar liefknopje is doorgedraaid; het is voorbij lief.”

Na een radiodocumentaire over mijn vader, wil ik nu een boek maken over de familie van mijn moeder. Een familie waarin ongewoon veel mensen niets meer met elkaar te maken (willen) hebben. Waar al generaties lang, heel veel familiebanden zijn afgebroken, kapot gemaakt en doorgesneden.

Voor mijzelf gaat dat ook op. Ik heb het contact met mijn moeder verbroken. Net zoals twee van mijn drie broers.

Ik ben benieuwd en -ook licht bevreesd- hoe het komt dat de familie van mijn moeder niet in staat is om een familie te zijn. Is het iets genetisch? Is het pure pech?  En is het patroon te doorbreken? Iets wat ik van harte hoop, want ik moet er niet aan denken dat het contact tussen mijn dochter en mij voorgoed voorbij zou zijn.

Inmiddels ben ik begonnen met de research voor Voorbij Lief. En daar heb ik geld voor nodig, want als ik precies in kaart wil brengen hoe het zit én antwoorden wil vinden op mijn vragen, moet ik daar veel tijd in steken. Tijd die ik normaliter gebruik voor mijn freelance werkzaamheden. Werk waarmee ik het beleg op de boterhammen van mij en mijn dochter verdien.

Daarom hoop ik via crowdfunding genoeg geld bij elkaar te verzamelen om dit boek te kunnen gaan maken. Obama heeft laten zien dat iedere cent telt. En dus ben ik reuze blij met eenieder die dit project steunt.

Mensen die mij voor minimaal 1000 euro sponsoren, kunnen mij eenmaal inzetten voor een lezing, een workshop of het leiden van een discussie of debat. Sponsors die mij met 500 euro steunen, krijgen een gebonden, gesigneerd & genummerd hoofdstuk uit het boek. En iedereen die minimaal 25 euro doneert, wordt genoemd in het boek. Alle andere gulle gevers worden -natuurlijk!- hartelijk bedankt.